Modalități de pregătire pentru examenele de admitere din noul an academic 2017-2018

Odată cu începerea noului academic începe și pregătirea pentru examenele de admitere în profesiile juridice din anul 2018. Indiferent că este vorba de admiterea în Magistratură, Barou sau Notariat, ai la dispoziție o serie de cursuri care te pot ajuta să ajungi mai repede la rezultatul dorit.

1. Planificarea studiului

Dacă accezi la funcția de judecător/procuror sau dacă vei susține examenul de primire în profesia de avocat îți poți începe procesul de învățare apelând la un curs de inițiere în acest sens, începând cu luna octombrie a acestui an. Acesta îți este destinat dacă nu ai mai susținut niciodată examenul de admitere în magistratură sau Barou sau dacă ai mai susținut examenul, însă nu ai promovat și îți dorești o pregătire completă. Cursul presupune o întâlnire cu lectorii care îți vor oferi toate informațiile necesare înainte ca tu să începi efectiv să înveți. De exemplu, ți se va explica ce înseamnă concret acest examen, modul în care se desfășoară, ce materiale pot fi folosite și cum să își coreleze materia cu timpul rămas până la examen.

2. Pregătire completă

Următorul pas îl reprezintă cursurile complete de pregătire pentru admiterea în magistratură, respectiv admiterea în Barou. Cursul complet de pregătire pentru admiterea în magistratură presupune abordarea celor trei etape ale examenului: proba juridică, cea de verificare a raționamentului logic și cea a interviului. În ceea ce privește cursul complet de pregătire pentru admiterea în Barou, acesta abordează toate cele cinci materii ale examenului (drept civil, procedură civilă, drept penal, procedură penală si OEPA).

3. Aprofundare și recapitulare

O ultimă etapă în pregătirea pentru examenele menționate anterior (magistratură și Barou) o reprezintă mini-cursurile de aprofundare. Acestea presupun în primul rând o recapitulare a celor învățate, punându-se accent pe reluarea subiectelor problematice. De asemenea, poți pune întrebări pentru a-ți lămuri toate aspectele care ți-au îngreunat procesul de învățare și rezolvi exercițiile/spețele care pot reprezenta capcane la examenele din fiecare an.

Începând cu acest an, poți opta pentru cursul online de raționament logic pentru admiterea în magistratură. Astfel, te vei pregăti pentru cea de-a doua probă de concurs din confortul casei tale având acces la explicațiile oferite de către domnul profesor Călin Cristian Pop. Mai mult, vei putea relua oricând informația oferită, accesul la curs fiind permanent de la achiziționarea cursului.

În ceea ce privește admiterea în Notariat, ai la dispoziție un curs creat special pentru tine. În cadrul acestuia, se abordează toate părțile de materie pretabile pentru examen, se rezolvă grile și exerciții din anii trecuți. De asemenea, cursanții pot pune întrebări și pot aduce în discuție orice aspect neclar și care le-au ptea crea probleme la momentul examinării.

Așadar, dacă dorești să îți începi din timp pregătirea pentru examenele de admitere din anul 2018 ai acum la îndemână toate mijloacele necesare. Indiferent de nivelul de pregătire, poți să te înscrii la cursul pe care îl consideri potrivit pentru tine.

Tu cum te pregătești pentru concursurile de admitere?

Leave a Comment: