Admitere la Drept București *NOU - Intensa


Vrei să intri la facultatea de drept din București?
 

Înveți cum să obții un punctaj mare la română, economie și gândire critică și intri la buget.

Curs de pregătire pentru admiterea la Facultatea de Drept din București, ONLINE LIVE, - în perioada 27 ianuarie - 24 martie 2024


  

EXAMENUL DE ADMITERE

Îi mulțumesc domnului Alexandru Dudău pentru care am o apreciere deosebită! A fost plin de energie și de răbdare, și-a depășit statutul de profesor și a fost un adevărat coach!

Vrei să primești gratuit un plan de studiu pentru admiterea la Facultatea de Drept? Înscrie-te pe butonul galben

Examenul de admitere la Facultatea de Drept din București se face pe baza punctajului obținut la concursul de la materiile Limba Română (50% din notă),  Economie (30% din notă) și Gândire Critică (20% din notă). 

Proba de Gândire Critică (logică) este introdusă pentru prima dată la admiterea din anul 2022 și este un element de noutate pentru toți candidații. Această parte a examenului va face, probabil, departajarea între notele foarte bune și notele bune, respectiv între buget și taxă. Din acest motiv, se impune o pregătire adecvată, cu un profesor cu experiență în acest tip de examen, așa cum e prof. Călin Pop, lector Intensa, care a pregătit în ultimii 9 ani candidații pentru admiterea la drept la Cluj și a obținut în fiecare an prima cea mai mare notă cu cursanții Intensa (a se vedea secțiunea de testimoniale pentru detalii).Proba de verificare scrisă  a examenului de admitere are ca scop verificarea capacității de a înțelege și de a aplica cunoștințele de gramatică, ortografie, economie și gândire critică.

În fiecare an, aproximativ 1200 de candidaţi susţin examenul de admitere la facultatea de drept ca să ocupe unul dintre cele aprox. 300 locuri la buget sau cele 300 locuri la taxă (4.700 lei/an). Examenul de admitere este un examen dificil, cu o concurență acerbă unde doar cei mai buni sunt admiși, iar dintre ei, doar cei cu adevărat pregătiți sunt admiși la buget. Cursul propus este soluția optimă de pregătire pentru reușită, în special pentru cei care doresc să fie admiși la buget.

Cursul de pregătire pentru admiterea la Facultatea de Drept este primul curs de pregătire din țară destinat pregătirii pentru acest examen. Acoperă toate cele 3 module: limba română (materia claselor V-VIII), economie (clasa a XI-a) și logică/gândire critică (nou introdusă). Structura cursului prezinta avantaje care permit cursanților să se pregătească intr-un timp mai scurt, mai eficient, din confortul casei, alături de profesori dedicați, cu experiență pentru acest tip de examen, crescând considerabil șansele de a intra la buget.

Chiar daca s-a adaugat foarte multă materie, cu ajutorul acestui curs parcurgem eficient toată materia, inclusiv capcanele, și ajutăm cursanții să fie admiși la buget.

La curs se lucrează toate tipurile de exerciții de la examen, astfel cursanții sunt la final 100% pregătiți pentru examenul de admitere, indiferent de subiecte sau de nivelul lor la începutul cursului.

Cursul apare după succesul din ultimii 8 ani în care am obținut în fiecare an locul 1 la admiterea la facultatea de drept din Cluj-Napoca, cu sute de cursanți admiși la buget.

 

DESPRE CURS

Cursul de pregătire pentru admiterea la Facultatea de Drept are loc online live, iar participanții învață tot ce trebuie să știe ca să fie admiși la buget la toate cele 3 materii de concurs.

Cursul de pregătire pentru admiterea la Facultatea de Drept din București are o structură unică în țară, vizand integrarea cunostințelor necesare pentru a promova examenul cu o notă mare, de buget.


Acest lucru este posibil cu ajutorul exerciţiilor special pregătite de logică, gramatică, ortografie si economie pe care participanţii le vor rezolva pe rând, împreună cu profesori experimentați în acest tip de exameninare.Cursul este structurat astfel încât să răspundă perfect nevoilor oricărui candidat, indiferent de nivelul de pregătire și se desfășoară pe durata a cinci weekend-uri. 


Acesta începe cu o parte introductivă, teoretică, prin care cursanții înțeleg logic materiile, fără să tocească, apoi sunt explicate regulile din spatele exerciţiilor de la admitere, iar în final se trece la rezolvarea efectivă a exerciţiilor, după modelul celor de la admitere.


PROFESORII CURSULUI 

prof. Dr. Alexandru Dudău
 Limba Română

Mai multe

Alexandru Dudău este profesor de limba și literatura română axat pe performanță, cu multiple distincții câștigate de elevii săi la Olimpiada națională de limbi clasice, inclusiv 14 premii I naţional şi internaţional.

Cu o carieră de peste 20 de ani dedicată creșterii performanțelor elevilor și formării profesorilor, are o vastă experiență în grupurile de lucru la nivel județean și național care s-au ocupat de elaborarea de subiecte pentru varii examene și competiții școlare, inclusiv itemi de tip grilă la limba română.

Formator național pentru profesori de limba română din întreaga țară, membru în comisia națională pentru limbi clasice a Ministerului Educației, cu un doctorat summa cum laude obținut în anul 2012 la Universitatea „Babeș-Bolyai”, profesorul asigură o pregătire impecabilă tuturor participanţilor la curs, indiferent de nivel, vizând rezultate de top.

Este apreciat de elevi pentru stilul său entuziast, dar dublat de rigoare în ceea ce privește lămurirea la nivel de detaliu a multiplelor probleme și „capcane” ale limbii române. Pentru că „diavolul se ascunde în detalii”, cursul propus pentru examenul de admitere la Universitatea din București are o componentă accentuat practică, interactivă, care vizează înțelegerea diverselor aspecte problematice ale limbii române, pornind de la exemple concrete, însoțite de explicații și analogii menite să ușureze efortul de parcurgere a numeroaselor (și uneori aridelor) aspecte teoretice ale limbii.

Îi mulțumesc domnului Alexandru Dudău! A fost plin de energie și de răbdare, și-a depășit statutul de profesor și a fost un adevărat coach!” 

prof. Minodora Bîrza
Economie

Mai multe

Minodora Bîrză este formată la Universitatea „BABEŞ- BOLYAI” din Cluj - Napoca şi este profesorul de economie în echipa Intensa. Cu experienţa de peste 18 ani în învățământ, este profesor cu grad didactic I, membru Comisia pentru Olimpiade școlare, evaluator la olimpiadă, iar în prezent predă economie la un liceu cu profil economic şi pregăteşte elevi de elită pentru acest examen.

Stilul său de predare este de a susţine cursanţii să înţeleagă logic economia, cu exemple practice şi uşor de reţinut din viaţa reală, fără să tocească, fără să se piardă în detalii irelevante. Materia este simplificată şi prezentată în aşa fel încă să fie înţeleasă foarte uşor de toţi cei prezenţi la curs, exact pe specificul examenului de admitere de la Bucureşti.

Într-un stil antrenant, fără barierele clasice dintre profesor şi elev, orice întrebare de economie va primi un răspuns pe nivelul de înţelegere al cursanţilor, iar pentru cei care își dau interesul, se vizează punctaj maxim la partea de economie a examenului de admitere.

Doamna profesoară știe să se muleze pe nevoile tuturor întrucât a realizat exercițiile într-o modalitate cât să înțeleagă toată lumea.”

prof. Dr. Călin Cristian Pop
 Logică (Gândire critică)

Mai multe

Prof. Dr. Călin Cristian Pop este cel mai apreciat profesorul de logică din România. A lucrat până în prezent cu mii de candidați, atât pentru examenul de admitere la facultatea de drept, cât şi pentru examenul de admitere în magistratură, care are cerințe similare.

A obținut în ultimii 8 ani cu cursanții pregătiți la Intensa (admiterea la drept la Cluj din logică) prima cea mai mare notă în fiecare an.

Cursanţii spun despre el că este cel mai bun profesor pe care l-au cunoscut vreodată şi îl apreciază pentru modul său original de a preda, făcând o materie dificilă să fie nu doar uşor de înţeles, dar şi distractivă.

Domnul profesor a fost un profesor fain, orele dumnealui de gândire critică au fost antrenante și foarte clare. Așteptările mele au fost îndeplinite.

CINE POATE PARTICIPA

Candidații la examenul de admitere la facultate de drept din București din anul 2024.

Elevii din clasa a X-a şi a XI-a care se gândesc să urmeze facultatea de drept şi vor să se pregătească din timp.

Candidaţii care au mai susţinut examenul, au fost respinşi și îl vor susține din nou în acest an.

OBIECTIVELE CURSULUI

Iată ce obții în urma participării la curs și cum te ajută acesta să intri la buget:

 • ai siguranța unei pregătiri complete într-un singur loc la toate cele 3 materii
 • elimini şansele de a fi respins la examenul de admitere din cauza pregătirii incorecte sau insuficiente
 • afli metoda corectă de pregătire pentru fiecare materie şi o pui în practică
 • rezolvi toate tipurile de exerciţii posibile de la examen la română, economie și logică
 • treci prin materia/teoria inclusă la examen
 • îţi creşti considerabil şansele de a fi admis la buget 
 • aprofundezi pregătirea pe care ai urmat-o deja și evaluezi nivelul actual
 • îți cunoști viitorii colegi de la facultatea de drept și ai ocazia de a te autoevalua în raport cu grupul
 • primeşti informaţiile necesare ca să fii admis la buget, printr-un stil de predare plăcut
 • te pregătești cu 3 profesori cu experiență care comunică între ei pentru a-ți oferi cadru ideal de pregătire

Exemplu rezolvare problemă la GÂNDIRE CRITICĂ și LIMBA ROMÂNĂ

Irina Rață

Cursantă 2023

Norris Mircescu

admis Drept 2022

Am urmat cursul clasic de la Intensa pentru admiterea la Drept, obținând 85 de puncte la admitere, clasându-ma astfel pe locul 9 la Facultatea de Drept din București. Am ales să mă pregătesc alături de lectorii Intensa pentru admitere deoarece după ce am vizualizat site-ul și impresiile lăsate de alți copii ca mine, am considerat că merită încercată aceasta experiența. Ceva în plus nu poate să strice! Poate sună ca un clișeu, dar bineînțeles că rețeta succesului pentru a fi admis la o Facultate de renume precum cea de Drept (mai ales printre primii) este munca: indiferent de câtă pregătire faci alături de profesori (meditații) sau ce cursuri urmezi, în final totul depinde de tine și de ambiția ta. Desigur că în urma rezultatelor mele aș reface acest curs, deoarece a contribuit și el la obținerea acestora. 

Miruna Cornescu

participantă la curs online, 2023

Cel mai mult mi-au plăcut la curs atmosfera orelor și explicațiile profesorilor excepționali cu ajutorul cărora am putut să înțeleg mai bine materia și să aprofundez acolo unde aveam neclarități. În urma cursului mă simt mult mai încrezătoare în forțele mele și simt că pot reuși, datorită încurajărilor și explicațiilor domnilor profesori! Profesorii au fost excepționali în special pentru că au reușit să prezinte materiile într-un mod structurat și atractiv, explicatiile au fost clare și ne-au oferit sfaturi importante despre cum să învățam și cum să abordam grilele, nu doar despre lecții. Mai mult, au fost carismatici, am simțit că s-au apropiat de noi și au creat o atmosferă prietenoasă, confortabilă pentru a pune întrebări și pentru a raspunde la exerciții, chiar și acolo unde nu eram siguri.

D.A.E

participantă la curs online, iunie, 2022

Sunt recunoscătoare pentru tot ce ne-au oferit domnii profesori și pentru atmosfera de la curs. De-ar exista asemenea profesori în fiecare liceu, totul ar fi mult mai simplu. Îi admir și mă bucur că am avut ocazia să-i cunosc. S-au implicat, ne-au explicat fiecare lucru de cate ori a fost nevoie, ne-au răspuns la toate întrebările fără să se supere că i-am întrerupt și au avut răbdare cu noi. Au avut grijă să ne spună tot ce era nevoie fără să ne încarce cu informații inutile, au avut grijă să nu treacă niciun minut degeaba și să nu rămână nimic nelămurit.

Ceban Loreta

participantă la curs online, iunie, 2022

În cadrul cursului de pregătire pentru admiterea la Facultatea de Drept din București, am reușit să învăț într-un timp limitat materia necesară pentru a putea da cu brio examenul de admitere. Acest fapt se datorează profesorilor bine pregătiți, ce au predat modulele într-un mod interactiv și pe înțelesul tuturor. Atmosfera a fost una plăcută iar prin rezolvarea multor grile alături de profesori, am reușit să înțeleg cum să le realizez corect și cum să îmi gestionez timpul. Recomand acest curs tuturor celor ce ar dori să se perfecționeze în materiile: economie, limba română și gândite critică. Personal, consider că este un curs util și am rămas plăcut surprinsă de bagajul de cunoștințe cu care plec mai departe. 

Michiusca Beatrice Alessandra

participant la curs online, februarie, 2022

Acum, la terminarea acestui curs, aș putea spune că mă simt mult mai pregatită pentru examenul de admitere și asta se datorează domnilor profesori care au avut răbdare cu noi, au explicat materia în detaliu și au lucrat exerciții strict după modelul de la examen. De asemenea, apreciez faptul că aceștia au încercat să facă o atmosferă dornică de învățat și mai relaxantă, mai ales în a doua parte a zilei de curs, unde cei mai mulți dintre noi începeam să obosim. 

U.M

participant la curs online, aprilie, 2022

Am ales sa particip la curs după ce am vazut subiectele date la admitere în anii trecuți, majoritatea dintre ele (în special cele de gramatică) bazându-se pe cunoștințe din gimnaziu, care fuseseră uitate demult. După curs, nu numai că mi-am recăpătat cunoștințele, dar acum am și încredere că pot face mult mai bine atunci când voi da examenul. Deși este diferit de pregătirea individuală, cursul nu este cu nimic inferior acesteia - de multe ori, prezența unor colegi poate crea noi perspective asupra unei probleme. În sine, cursul s-a desfășurat cu brio, atmosfera fiind una foarte relaxată, atât din partea profesorilor, cât și din partea cursanților.

CÂND ȘI UNDE?

ORAR
Cursul de pregătire pentru admiterea la Facultatea de Drept din București are loc în perioada 27 ianuarie - 24 martie 2023, online live.

LOCAȚIE
Cursul are loc ONLINE LIVE într-un mod antrenant, interactiv și plăcut de urmărit de către cursanți. Doar 30 de locuri disponibile.

GARANȚII

1. Indiferent de nivelul tău de pregătire vei dobândi cunoştinţele de care ai nevoie pentru a fi admis la buget.

2. Utilitatea cursurilor este garantată de rezultatele pe care le-am obţinut cu sute de participanţi, admişi la facultatea de drept la buget.

3. Orice întrebare sau nelămurire referitoare la examenul de admitere va primi răspuns de la profesori.

Testimoniale de la absolvenții cursului admiși pe primele locuri la buget la Facultatea de Drept din Cluj-Napoca

În 2021, Antonia Grec, participantă la cursul de raționament logic, a fost admisă pe locul I la buget la Cluj.

În 2019, Ariana Ardelean, participantă la cursul de raționament logic, a obținut nota 9.87 la examenul de admitere.

În 2017, Andrada, participantă la cursul de raționament logic, a obținut cea mai mare notă la proba de Raționament Logic.

În 2016, Tudor, participant la cursul de raționament logic, a obținut cea mai mare notă la proba de Raționament Logic.

În iulie 2016, Andra Haiduc, participantă la cursul de raționament logic, a fost adisă pe locul I la Facultatea de Drept din Cluj. 

Opiniile cursanților despre cursul online de pregătire pentru examenul de admitere la Facultatea de Drept.

Investiție curs

Investiția în curs este echivalentul a 32 lei/oră, mai ieftin decât orice oră de meditații

BASIC

Curs de pregătire pentru admiterea la Facultatea de Drept din București 

 • pregătire la limba română, economie și gândire critică
 • asistență permanentă de la lectori
 • simularea examenului
 • răspuns la orice întrebare
 • diplomă în format digital de participare 
 • Curs de aprofundare 
 • BONUS: serie de lecții de logică înregistrate cu prof. Călin Cristian Pop, disponibile până la admiterea din 2023

2.190 ron

Plata se poate face în tranșe.

MODUL LOGICĂ

Modul de pregătire pentru gândire critică

 • pregătire la gândire critică
 • asistență permanentă din partea lectorului
 • răspuns la orice întrebare de gândire critică
 • diplomă în format digital de participare 
 • Curs de aprofundare 
 • BONUS: serie de lecții de logică înregistrate cu prof. Călin Cristian Pop, disponibile până la admiterea din 2023

890 ron

Iată ce spun primii participanți ai cursurilor online

C.C

participant la curs online, februarie, 2022


A fost un curs foarte interesant, am recapitulat eficient multe noțiuni, mi-am clarificat curiozitățile și cu siguranță acum sunt mai pregatit pentru admitere. Mă simt încrezător în reușita mea la examen, deoarece a fost un curs util. Diferă puțin față de pregatirea individuală, deoarece la curs este totul mult mai rapid, dar nu foarte dificil de urmărit. Profesorii sunt foarte bine pregătiți, cu tactici de predare inovative și un adevărat interes.

L.I

participant la curs online, aprilie, 2022

Mi-a placut că au fost atinse cele mai grele tipuri de exerciții. Pregătindu-mă deja un an, m-a ajutat mult cursul să trec iar prin materie și să învăț excepțiile la lb. română.

Mai mult

M.N

participant la curs online februarie 2022

Trebuie să recunosc că am avut parte și de o altă pregătire înainte de curs. Pentru mine cursul a fost ca o recapitulare, dar și o ocazie de a înțelege anumite probleme pe care nu le -am înțeles anterior (în special la gramatică), dar și ca o ocazie de a mă pregăti pentru prima data la logică, unde simt ca am acumulat o grămada de noțiuni cu ajutorul domnului profesor. Toți 3 profesorii mi s-au părut foarte bine pregătiți și înțelegători, la fel ca si staff-ul Intensa, care a structurat cursul extrem de bine și organizat.

B.L.A

participant la curs online februarie 2022

Sunt sigură că acest curs a fost unul extrem de util, iar ceea ce mi-a plăcut cel mai mult este atmosfera creată de profesori - încercau să se asigure ca toți am înțeles ce era explicat și erau dispuși sa reia orice, fără să judece.

   

Asigură-ți și tu locul la Facultatea de Drept
Înscrie-te acum și fii și tu printre cei admiși.

   

Întrebări frecvente

Câte persoane sunt într-o grupă la curs?

O grupă are un număr restrâns de participanți și este formată din maximum 30 de persoane. Păstrăm grupele cu un număr limitat de cursanți tocmai pentru a putea asigura calitatea cursului, respectiv îți oferim posibilitatea de a comunica și interacționa audio-video cu profesorii, iar aceștia îți vor răspunde la toate întrebările tale referitoare la modalitatea corectă de pregătire sau orice parte a examenului.

Când are loc examenul de admitere?

Examenul de admitere la Facultatea de Drept are loc, de obicei, în luna iulie. 

Ce presupune pachetul Premium, cu aprofundare?

Pachetul Premium conține două cursuri, mai exact cursul de pregătire (basic) și cursul de aprofundare.

Cursul basic presupune studierea informațiilor teoretice și rezolvarea de grile.

La cursul de aprofundare se realizează o recapitulare intensivă a informațiilor studiate în cadrul cursului basic. Punem accentul pe rezolvarea de grile dificile, sedimentăm materia, lucrăm la un nivel mai ridicat, iar profesorii vor clarifica toate întrebările apărute în timpul studiului individual.

La fiecare curs de aprofundare se vor rezolva de fiecare dată exerciții diferite, astfel că este posibilă participarea la mai multe cursuri pentru doritori, in funcție de nivelul fiecaruia. Cursul de aprofundare se poate urma doar de catre cei care au urmat cursul de bază.

Trebuie o anumită pregătire înainte de curs?

Nu, la curs îți vor fi prezentate toate informațiile teoretice și practice necesare astfel încât să te pregătești de examen. Astfel, la curs pot participa elevii de la orice specializare.

CONTACT

Ai întrebări? Îți răspundem cu mare plăcere.

Ela Radu

Training Coordinator

0755 687 646 

contact@intensa.ro

Luni - Vineri, orele 10:00 - 17:00