Fii complet pregătit pentru proba interviului! 

Pregătire fișa de prezentare, etică juridică (spețe), aforisme și coaching. Ești 100% acoperit la proba non-juridică pentru admiterea în magistratură și la INM 2024. Următorul curs are loc în perioada 25 - 28 ianuarie 2024 (INM și magistratură)

Vrei să știi la ce să te aștepți în cadrul probei interviului?


Ponderea şi rolul interviului au crescut progresiv de-a lungul anilor, iar examinatorii au devenit din ce în ce mai stricți în aprecierile lor. Descoperă mai departe cum poți să treci cu brio de interviu și cum te ajută cursul să fii admis.


DESPRE CURS

  

Cursul Intensa de pregătire pentru interviul de admitere în magistratură este un program complet de pregătire, dezvoltat de specialiști, care îţi oferă siguranță și încredere astfel încât să lași o impresie favorabilă comisiei de examinare fiind autentic și să fii admis în magistratură.

Dificultatea interviului de admitere în magistratură este justificată de poziția socială a judecătorului sau procurorului în societate, definit prin valorile pe care le promovează, le respectă și le apară. Astfel, rezultatul la interviu ilustrează părerea comisiei despre gradul tău de potrivire cu această profesie, în momentul interviului.

Dacă vrei să obții o notă mare la interviu trebuie să demonstrezi că ești persoana potrivită pentru viitoarea funcţie în magistratură.

   

Cum știi, atunci, care e metoda potrivită de pregătire?

 

În cadrul probei interviului, sunt căutate competenţe, comportamente, valori ale candidaților care să fie compatibile cu profesia de magistrat, care să îl ajute în luarea viitoarelor decizii, în argumentarea sentinţelor etc.

Important este, deci să înveți să inspiri încredere, și să fii conștient de calităţile şi competențele care te recomandă pentru această profesie. 

În acest sens, cursul te ajută să descoperi și să potențezi acele calități ale tale care se potrivesc cu profilul magistratului, astfel încât să îţi crească șansele de reușită la interviu. Înveți tot ceea ce e nevoie să știi ca să promovezi:

 • cum să te prezinți în fața comisiei și în timpul discuției
 • aspecte legate de limbajul verbal și non-verbal
 • cum să completezi fișa de interviu
 • cum să îți alegi modelele
 • cum să gândești spețele de etică

Ai muncit din greu pentru acest examen. Provocarea pe care o vom depăși împreună este să te aliniezi profilului căutat și să arați acest lucru comisiei de examinare pentru a-i „convinge” că locul tău este în magistratură, în acest an, nu cândva în viitor.

BENEFICIILE CURSULUI

 • Ești îndrumat de profesori care au pregătit sute de candidați declarați admiși
 • Parcurgi profilul magistratului și identifici exact calitățile căutate de comisie
 • Descoperi care sunt acele calități care te recomandă pentru cariera de magistrat
 • Înveți ca în timpul interviului să îți evidențiezi exact acele calități
 • Îti dezvolți calitățile căutate de comisia de examinare

 • Înveți să rezolvi spețe de etică chiar de la profesorul care au elaborat Profilul magistratului în sistemul juridic din România
 • Înveți cum să gândești aforismele
 • Participi la o simulare de interviu și primești feedback personalizat
 • Îți cresc șansele să treci cu bine de proba interviului
 • Eviți să faci greșeli la interviu și să fii respins
 • Înveți să te aliniezi profilului de magistrat

Dacă vrei să știi exact cum se desfășoară interviul, la ce întrebări să te aștepti, ce se cere de la tine și cum să obții o notă mare, la curs vei primi toate răspunsurile și multe altele.

 CURSUL E PENTRU TINE DACĂ:

Ai mai susţinut examenul de admitere, ai trecut prin interviu, dar ai fost respins

Ești o fire emotivă și nu ești obișnuit să te prezinți sau să îți argumentezi ideile în public

Este prima oară când te prezinți la interviu, vrei să te descurci bine și să fii admis

TE VOR ÎNDRUMA

Profesori experimentați te vor ghida astfel încât să treci cu bine de interviu și să fii admis 

Prof. Călin Pop

Aforisme

Despre lector

Alexandrina Nan

Spețe etică

Despre lector

Bogdan Gherman

Fișa de prezentare și controlul emoțiilor

Despre lector

TESTIMONIALE ADMIȘI INM ȘI MAGISTRATURĂ

Alma Grosu - cursantă Intensa și admisă în INM în 2022

Elena Munteanu - cursantă Intensa și admisă în INM în 2022


Consider acest curs un suport, un mod prin care te descoperi, te ajută să reflectezi asupra personalității tale. Atmonsfera de la curs este una super relaxată și totodată interactivă, te face să te implici 100%, colegii sunt deschiși la discuții, schimb de opinii. Profesorii sunt dintre cei mai pregătiți oameni, te ajută, te îndrumă și te implică. Pentru mine a fost o experiență foarte frumoasă și sunt sigură că și foarte utilă.

Tatiana A.
Cursantă 2023

Cursul de pregătire pentru proba interviului mi-a oferit o viziune mai clară cu privire la modalitatea de desfășurare a acestei probe și cu privire la așteptările comisiei de evaluare. În cadrul acestui curs, am lucrat spețe de etică împreună cu doamna lector Alexandrina Nan, am comentat nenumărate aforisme cu domnul profesor Călin Pop, iar domnul Bogdan Gherman m-a ajutat nespus de mult să îmi păstrez încrederea în mine și să îmi depășesc propriile limite. Cu toții mi-au oferit sfaturi dintre cele mai diverse, de la modalitatea în care să rezolv grilele începând cu materia pe care sunt mai sigură, până la „dacă stai drept, o sa ai mai multă încredere în tine” sau „nu uita schema, atunci când comentezi aforismul”. Toate mi-au fost utile și pentru toate le mulțumesc domnilor lectori.

V. Adriana
Admisă INM 2022

Eu am urmat cursurile pentru pregătire pentru proba interviului de admitere la INM. În acest sens, pot spune că aceste cursuri au fost foarte utile; sfaturile primite m-au ajutat nu doar la proba interviului, dar cred sunt folositoare și pentru viitor (de exemplu, cum să ne prezentăm, cum să ne controlăm emoțiile, cum să ne susținem punctul de vedere, cum să gestionăm o situație de dilemă etică etc.). De asemenea, și materialele puse la dispoziția cursanților au fost deosebit de utile, oferindu-ne posibilitatea de a studia și de a ne pregăti mult mai bine până la data susținerii probei. Lectorii au fost foarte bine pregătiți și foarte profesionali, tot timpul atenți și dornici să ne ofere sfaturi și explicații.

Cosor Laura Elena
Admisă INM 2022

Cursul de pregătire pentru interviu pe care l-am urmat la Intensa mi-a oferit linii directoare în ceea ce privește fiecare parte a interviului. M-a ajutat mult faptul că ni s-a oferit îndrumare în ceea ce privește completarea fișei de prezentare, comentariul de citat și rezolvarea spețelor de etică. De asemenea, am apreciat că lectorii au acordat atenție răspunsurilor fiecăruia și au încercat să ne ajute să ne personalizăm răspunsurile.

I.P.B
Admisă INM 2022

Cursul de pregătire pentru proba Interviului m-a ajutat să-mi formez o opinie cu privire la modalitatea de desfășurare a examenului. De asemenea, m-a ajutat să observ o perspectivă de soluționare practică a citatelor și a speței, dar și la modul de prezentare a fișei.

Ionuț Dubou
Admis INM 2022

Cursul de pregătire pentru proba interviului organizat de Intensa mi-a oferit o viziune mai clară asupra modalității de desfășurare a probei interviului. Sfaturile primite sunt foarte utile, formatorii sunt bine pregătiți și acordă atenția cuvenită fiecărui cursant în parte. De asemenea, cursul ne ajută să observăm care sunt aspectele care mai trebuie îmbunătățite, în funcție de feedbackul primit de la formatori. Pe lângă cunoștințele teoretice si practice, cursul Intensa aduce un plus în pregătirea candidaților, deoarece te învață cum să fii motivat, ce atitudine să ai cu privire la examen și cum să te focusezi pe atingerea rezultatului dorit.

A.C
Admisă INM 2022

„În primul rând, cel mai mult la curs mi-a plăcut familiaritatea profesorilor, faptul că au fost oameni calzi și deopotrivă foarte bine pregătiți. Atmosfera la curs a fost una foarte plăcută, am cunoscut oameni foarte buni, cu caractere frumoase. M-a determinat să mă înscriu la curs dorința de a mă perfecționa, de a fi sigur pe mine și de a reuși la examen. Înainte eram nesigur dacă sunt bun, destul de pregătit pentru proba interviului, ulterior acestui curs mi-am descoperit vulnerabilitățile și am început să le înlătur cu ajutorul celor de la Intensa. În concluzie, cursul a fost o experiență prin faptul că a fost util și prin oamenii pe care i-am cunoscut.”

Teodor Bălan
Admis INM 2018

„La cursul de pregătire pentru interviu ni s-a explicat ce caută comisia de examinare la potenţialii magistraţi, care este atitudinea corectă în fața comisiei de examinare, cum să evităm greşelile care ne trimit pe lista celor respinși.” 

Ramona Gliga
Admisă INM 2016

STRUCTURA CURSULUI

Află cum se desfașoară cursul și cum te ajută


Cursul se desfășoară în sistem hibrid (în sala de curs + transmitere onlive live) pe parcursul a 3 zile.

Primele două zile ale cursului sunt de pregătire și au loc exclusiv online live. În această etapă are loc evaluarea cunoștințelor și nevoilor cursanților precum și tematica de curs. Ulterior, sunt discutate în mod detaliat aspectele care sunt investigate în timpul interviului, astfel încât, la finalul orelor de curs, fiecare participant să fie capabil să se prezinte în mod impecabil la interviu.

În ultima zi are loc simulare interviului, la alegere, în sala de curs sau online live. Simularea în sala de curs are loc cu o comisie de evaluatori asemenea examenului și este neînregistrată și strict confidențială. Simularea online live are loc împreună cu unul din evaluatorii Intensa și beneficiezi de feedback individual.

Ai parte de o pregătire precis structurată

 • PREGĂTIRE INTERVIU
 • COACHING
 • Etică
 • SIMULAREA interviului 
Conștientizezi care e motivația ta reală și cum să o expui corect comisiei, descoperi cum să îți gestionezi mai bine emoțiile în timpul interviului și dobandești încredere în reușita ta.

CÂND?

Cursul are loc în 25 - 28 ianuarie 2024 (INM și magistratură)

UNDE?

Cursul se desfășoară în sistem hibrid (în sala de curs din Cluj Napoca + transmitere online, live, pe Zoom)

Ce primești la curs


 • Acces la orele de pregătire + simulare
 • Asistență permanentă de la lectori
  • Coaching de grup
  • Diplomă de participare

  La finalul cursului, ai avantajul să participi la un interviu simulat, în aceleași condiții ca la examen, unde primești feedback individual și sfaturi constructive pentru prestația ta viitoare.

  Iată ce obții în urma participării la curs


  • Știi care sunt atuurile tale relevante pentru poziția pentru care te candidatezi și cum să le scoți în evidență
  • Dobândești un sistem de gândire clar prin care sa poți răspunde corect la orice speță de etică
  • Ştii care sunt capcanele care îți pot fi întinse și cum să le combați în mod diplomat
  • Ai o imagine clară asupra probei și primești răspuns la orice nelămurire ai avut în privința interviului
  • Ai fișa completată, știi cum să îți expui motivația, ți-ai ales personajele în mod corect și știi cum să te prezinți în fața comisiei clar, corect, autentic
  • Ai încredere în tine și scapi de emoții pentru proba interviului, ramâi cu un sentiment pozitiv față de susținerea acestei probe
  • În cazul în care ai mai susținut examenul și nu ai fost admis, întelegi de ce
  • Ai șanse mult mai mari să fii admis în magistratură

  GARANȚIILE TALE

  Acest program poate face diferența dintre succes și eșec la interviu. Iată de ce:

  Indiferent de nivelul tău de pregătire, primești informații noi care te ajută să îți crești nota la interviu.

  Utilitatea cursului e garantată de rezultatele pozitive obținute cu absolvenții cursului, admişi în INM cu primele note la interviu.

  Primești răspuns de la lectorii cursului la întrebările pe care le ai referitoare la proba interviului.

  Cursul este unul interactiv, plăcut, dinamic, iar în urma sa vei fi pregătit 100% pentru susţinerea interviului , încrezător, fără să te autosabotezi și fără emoţii.

  ASIGURĂ-ȚI REUȘITA LA INTERVIU

  Învață să construiești încrederea că ești persoana potrivită pentru această funcție, că ești competent şi potrivit pentru profesia pentru care ai muncit din greu.
  Înscrie-te acum la cursul de pregătire!


  Ce spun cei care au participat și au fost admiși

  „Cursul de pregătire pentru interviu mi-a fost util pentru că am înţeles care sunt aspectele investigate de către comisie şi am aflat care ar fi atitudinea potrivită în discuţia cu membrii comisiei, având în vedere faptul că ei de multe ori încearcă să îi intimideze pe candidaţi. Simularea interviului m-a ajutat să văd unde greşesc şi ce ar trebui să îmbunătăţesc, dar şi cum să îmi stăpânesc emoţiile.”

  Ana Maria Rădulescu
  Admisă INM 2016

  Știi cât de mult contează să mergi încrezător la interviu?

  Unu sau mai mulți ani din viața ta în care o iei de la zero cu primele două probe dacă primești o nota mică din partea comisiei de interviu.

  Înscrie-te acum la curs și scapă de griji!

     

   PREȚ 

  Investiția în curs  te ajută să treci la nivelul următor: cariera ta de magistrat!
     Alege varianta care ți se potrivește cel mai bine:

  BASIC


  Curs pregătire proba interviului

  +18 ore de curs | 3 zile

  • pregătire la interviu
  • materiale de pregătire
  • coaching grup
  • asistență de la lectori
  • diplomă participare
  • SIMULARE INTERVIU: (hibrid: în sala de curs/online live)
  • coaching individual

  1.990 ron

  Plata în tranșe. 

  Poți opta și pentru pregătire individuală pentru proba Interviului, 1 la 1, alături de coach. Bogdan Gherman

  „Pregătirea într-un cadru organizat m-a ajutat să îmi depăşesc temerile legate de acest examen şi să privesc examenul  cu entuziasm şi cu gândul la reuşită.”


  Alexandra Sabău
  Admisă INM 2016

  „Cursul m-a ajutat să am mai multă încredere în mine, să îmi expun ideile mai uşor şi să îmi îmbunătăţesc coerenta în vorbire. În plus cursul m-a ajutat să scap de tracul acela ce-l aveam înainte de a răspunde la o întrebare.”

  Cristina Soponoș
  Admisă INM 2016

  ASIGURĂ-ȚI REUȘITA LA INTERVIU

   Evită să o iei de la capăt cu primele două probe! Învață să te prezinţi impecabil la interviu pentru că nu ai decât o şansă. 

  Întrebări frecvente

  Câte persoane sunt într-o grupă la curs?

  O grupă are un număr restrâns de participanți și este formată din maximum 30 de persoane. Păstrăm grupele cu un număr limitat de cursanți tocmai pentru a putea asigura calitatea cursului, respectiv îți oferim posibilitatea de a comunica și interacționa audio-video cu lectorii, iar aceștia îți vor răspunde la toate întrebările tale referitoare la modalitatea corectă de pregătire.

  Când se desfășoară cursul de interviu? 

  Cursul se va desfășura în funcție de calendarul de admitere pentru INM/magistratură, mai exact după cea de-a doua probă de redacțional, în cele aproximativ două săptămâni până începerea probeide interviu.

  Pentru că dorim să ne asigurăm că ești admis, îți propunem un pachet avantajos de pregătire care conține cursul de pregătire pentru examenul redacțional și cel de interviu: https://intensa.ro/curs-complet-pentru-examenul-redactional/

  Cum se desfășoară cursul și simularea?

  Structura de pregătire presupune două zile de curs care include pregătire pentru fișa de prezentare, speța de etică, aforism și mindset/emoții online live pe Zoom Meetings, respectiv o zi destinată simulării. Pentru partea de simulare ai oportunitatea să alegi modalitatea în care dorești să participi: online sau în sala de clasă.

  Simularea în sala de clasă are loc cu o echipă de evaluatori ca și la examen și este neînregistrată și strict confidențială. Simularea online live are loc împreună cu unul din evaluatorii Intensa și beneficiezi de feedback individual.

  Astfel, beneficiezi de experiența de examen, care îți va oferi o perspectivă clară asupra modului în care comisia abordează proba și asupra modului în care te poți prezenta în cea mai bună forma a ta, pentru a fi admis.
  *Fiecare participant varianta o singură variantă a simulării

  Pentru cine e potrivit cursul?

  Cursul de pregătire pentru proba de interviu este potrivit pentru:

  • Dacă dai examen în această sesiune și dorești să te pregătești intensiv pentru a-ți crește șansele să fii admis;
  • Dacă ai trecut de primele două probe de examen, cea juridică și de redacțional, respectiv te pregătești intensiv pentru proba de interviu;
  • Dacă ai mai dat examen, respectiv dacă nu ai trecut de proba de interviu și vrei să știi cum să o abordezi astfel încât să obții rezultatul dorit;
  • Dacă dorești să te înscrii la examen într-o sesiune viitoare, respectiv dorești să te pregătești din timp.

  Care sunt posibilitățile de plată? 

  Pentru plată ai mai multe variante disponibile, astfel că aceasta poate fi realizată, astfel:

  • Prin serviciul de Internet Banking;
  • La orice bancă din orașul tău, pe baza facturii fiscale;
  • La sediul Intensa, de pe str. București, nr. 74, etaj I, de luni până vineri, în intervalul 10:00 - 17:00.
   Plata pentru cursul de interviu se poate realiza în 1-2 tranșe, care se vor achita până înainte cu 3 zile de începerea cursului.

  Cursurile sunt înregistrate?

  Cursurile se desfășoară doar online live în data și în intervalul orar din calendar, pentru a putea oferi posibilitatea cursanților să comunice cu lectorii și să adreseze întrebări în timp real. Acestea nu sunt înregistrate, respectiv revizualizarea transmisiilor online live nu este posibilă. Este important să participi conform orar, în zilele și intervalele transmise, pentru a te asigura că beneficiezi de o pregătire completă și complexă pentru examen.

  Cursurile au loc pe platforma Zoom Meetings și Google Meet, iar accesul va fi permis în baza link-ului primit înainte de curs.


  CONTACT

  Ai întrebări? Îți răspundem cu mare drag.

  Ioana Nemeș

  Training Coordinator

     

  0755 687 646 

  contact@intensa.ro
  Program: Luni-Vineri, 10-17.