Testimoniale absolvenți

Merită să urmez un curs? Cum e, ce se face?
Ce spun cei care au participat?


  

     

ADMITERE MAGISTRATURĂ

Curs complet de pregătire

Eu am urmat cursurile pentru pregătire pentru proba interviului de admitere la INM. În acest sens, pot spune că aceste cursuri au fost foarte utile; sfaturile primite m-au ajutat nu doar la proba interviului, dar cred sunt folositoare și pentru viitor (de exemplu, cum să ne prezentăm, cum să ne controlăm emoțiile, cum să ne susținem punctul de vedere, cum să gestionăm o situație de dilemă etică etc.). De asemenea, și materialele puse la dispoziția cursanților au fost deosebit de utile, oferindu-ne posibilitatea de a studia și de a ne pregăti mult mai bine până la data susținerii probei. Lectorii au fost foarte bine pregătiți și foarte profesionali, tot timpul atenți și dornici să ne ofere sfaturi și explicații.

Cosor Laura Elena
Absolventă admisă INM 2022

Cursul complet de pregătire pentru admiterea la INM organizat de Intensa a completat cu succes pregătirea mea individuală. Am discutat aplicat; orice nelămurire, întrebare a căpătat și un răspuns. Profesorii sunt bine pregătiți, sunt alături de tine în acest proces, de multe ori sinuos, al învățării. Sunt deschiși, atenți, prietenoși, astfel că nu ai nicio reținere în a pune întrebări. E o atmosfera extrem de primitoare, ești sfătuit permanent, primești materiale. Ți se recomandă inclusiv manualele de pe care ar fi bine sa te pregătești, cărțile de grile, astfel că nu mai trebuie să cauți și să experimentezi cu materiale care nu îți sunt de ajutor. Sunt multe cursuri interesante, printre care și cel de tehnici de rezolvare a grilelor, cel de coaching pentru performanță, în cadrul căruia ești susținut, înveți să fii motivat, afli o lista a întrebărilor de la interviu, adunate de-a lungul timpului de la participanți. Este extrem de util.

Georgiana
Absolventă admisă INM 2022

Mai multe

Curs de inițiere INM și barou


Echipa Intensa reuseste sa demonstreze cursantilor sau celor ce se pregatesc pentru admiterea in profesiile juridice, faptul ca timpul nu este neaparat o coordonata tributara in procesul de invatare, ci ca in mod cert implicarea si determinarea conduc mereu la rezultate uimitoare. In cadrul cursului la care mi-a fost oferita sansa sa particip, am dobandit cunostinte noi in domeniul juridic, am deprins un mod mai eficient de rezolvare a testelor-grila, dar si un mod de a-mi gestiona mai cu folos timpul dedicat pregatirii pentru examen(e). Informatia a fost intr-adevar destul de condensata, iar ceea m-a atras cel mai mult la curs a constat in faptul ca m-a motivat sa invat mai bine, sa ma orientez in bagajul de informatii si am apreciat in special faptul ca lectorii Intensa, oameni ce fac parte din elita profesionala si pedagogica, au darul de a face materia comprehensibila si foarte usor de inteles, astfel incat, raportul fata de o serie de institutii de drept care mi s-a parut greoi inca din timpul facultatii, a devenit, brusc, mai facil si mai placut. Felicitari intregii echipe, inca o data! Raman cu sentimentul ca prestatia, atentia, tactul si determinarea maestrilor cu care invat duce catre o filozofie a artei facute de dragul artei! Iar aceasta este o amprenta exceptionala pe constiinta mea de om care se pregateste pentru o profesie complexa.

Andreea Costache
 Absolventă curs februarie 2022

Am fost plăcut impresionată de modul în care lectorii au arătat că trebuie parcursă materia. Mă simt de parcă cineva a așezat pe partiții, în ordine, muntele de informații din capul meu.

M.C
 Absolventă curs februarie 2022

Cel mai mult mi-a plăcut faptul că nu s-au oferit informații exacte care se referă la fiecare materie. Am participat la acest curs în urma câștigării unui concurs propus de Intensa. În urma acestui curs am învățat cum să îmi repartizez timpul pentru a putea aprofunda toate materiile până la examen și cum pot interpreta cerințele de la examen astfel încât să pot ajunge la un răspuns corect și complet. Atmosfera de la cursuri a fost plăcută și degajată, iar profesorii și-au dat toată silința pentru a reuși ca într-un timp relativ scurt să nu explice toate elementele esențiale de care avem nevoie pentru examen.

Oana Mintaș
Absolventă curs ianuarie 2021

”De excepție, sunt extrem de incantată de profesori, nici n-am simțit când a trecut timpul. Mă felicit pentru decizia de a participa la acest curs, cu toate ca la început am fost reticentă. Vă mulțumesc că vin în sprijinul nostru prin organizarea acestor cursuri. Echipa dvs. a fost la înălțime fiind preocupată permanent sa asigure o transmisie cat mai bună în ciuda unor mici inconveniente. Felicitări! ”

Cecilia Gudu 
Absolventă curs ianuarie 2020

Mai multe

Curs de aprofundare INM și barou


Am reușit să promovez examenul de admitere în Barou cu 80 de puncte. Va mulțumesc pentru ajutor, deoarece experienta Intensa ma ajutat în mod cert sa reușesc sa fiu admisa la acest examen. Nivel de dificultate a fost ușor mai accesibil, dar fără o pregătire temeinică consideră că nu ai cum să reușești. Va mulțumesc încă o data și sper să păstrăm legătura chiar pentru o eventuala reușită și admiterea de anul viitor a INM! ”

Denisa Nimigean  
Absolventă admisă în barou

Mai multe

Curs pregătire pentru interviul de admitere în magistratură

Pregătirea de la Intensa, pregătirea interviului, consider că a fost de mare ajutor pentru mine. Fiind la prima încercare în fața comisiei de interviu, nu știam la ce să mă aștept. Cursurile m-au ajutat să înțeleg ce anume se așteaptă de la candidat și cum trebuie abordat interviul astfel încât riscul de a fi luat prin surprindere să fie scăzut cât mai mult posibil.

Gabriel Tudoroaia  
Absolventa admis INM 2017

 La cursul de pregătire pentru interviu ni sa explicat ce caută comisia de examinare la potențialele magistrați, care este atitudinea corectă în fața comisiei de examinare, cum se evităm greșelile care nu trimit pe lista celor respinși.

Ramona Gliga  
Absolventă admisă INM 2016

ADMITERE BAROU

Mai multe

ADMITERE NOTARIAT

Experiența de la Intensa a fost una destul de fructuoasă și folositoare, deși presupune un efort susținut atât personal cât și material, dar ca orice lucru pe care îl faci în viață trebuie asumat. Raportat strict la aceste cursuri pot spune că efortul a meritat atât din partea cursanților cât și din partea domnilor profesori. Chiar și lucrurile aparent banale precum deplasarea spre Cluj cu toate eforturile conexe au rezultat în experiențe folositoare și noi prietenii. Astfel după cum majoritatea celor care susțin acest tip de examen știu, presupune o pregătire consescventă și de lungă durată, iar aceste lucruri menționate anterior au rolul de a echilibra balața între pregătire și viața personală, esențial pentru un efort susținut.

Înainte de acest curs stadiul meu de pregătire se afla la un nivel mediu spre înalt, dar cu dăruirea și profesionalismul domnilor formatori am reușit să aprofundez și să lămuresc principalele lacune în pregătirea pentru examen. În acest sens vreau să menționez faptul că domnii profesori te susțin în orice etapă a pregătirii, chiar și moral. Formatorii în abordarea dumnealor au punctat atât explicarea materiei cât și evidențierea aplicării lor în practică. Față de pregătirea individuală, cea de la acest curs a fost una care personal m-a ajutat să valorific și să înmagazinez experiențele celorlalți colegi, pe care în mod obișnuit nu le-aș fi remarcat, conform adagiului: ”doi juriști și 3 păreri”.

Cadrele didactice au fost adevărate modele profesionale și deontologice reușind datorită pregătirii și experienței să acopere lacunele din cărțile de specialitate, fiindu-ți la dispoziție permanent pentru întrebări și clarificări. În ceea ce privește coaching-ul , recunosc că la început am fost reticent, dar, în final, plăcut surprins. Chintesența acestuia constă în faptul că:” poți trimite un cal la apă, dar nu-l poți face să bea”; în sensul că te ajută să te motivezi, conectându-te la subconștient și să elimini tocmai acele temeri care te împiedică să reușești.

Alt aspect demn de menționat referitor la acest curs este că vine în ajutorul dezvoltării tale profesionale și personale adaptându-se nevoilor oricărui nivel de pregătire al cursanților.

Din motivele prezentate anterior recomand și această experiență de parcurgere a cursurilor organizate de Intensa deoarece au contribuit substanțial la obținerea punctajului de 90 de puncte la concursul de admitere pentru funcția de notar stagiar.

Gabriel Luca 
Absolvent curs martie 2019

Mai multe

ADMITERE SNG

   

   


Am participat la cursul de pregătire pentru SNG dorind să îmi fixez materia în minte și să îmi clarific nelămuririle. Cel mai mult la acest curs mi-a plăcut atmosfera, domnii lectori și modalitatea de interacțiune cu aceștia. După finalizarea acestui curs sunt foarte încrezătoare în ceea ce privește reușita mea. Este o diferența foarte mare între învățatul acasă și participarea la curs, cel mai evident și benefic aspect este atitudinea și implicarea profesorilor. Este foarte important cum este explicată materia pas cu pas, acest lucru ne ajută să ne fixăm toata materia. Fiecare participant la curs primeste atenția maximă, fiecare nelamurire este dezbătută foarte bine până la clarificarea acesteia.  Materia fiind abordată gradual, pas cu pas și in profunzime ajută la memoria de lungă durată, la creearea acelor legături neuronale de lungă durată. Este foarte important ceea ce înveți deoarece rămâne cu tine pe viață, cunostințele acumulate la curs nu se termină la finalul cursului ci se îmbunătațesc continuu. Idea cu care am rămas după acest curs este aceea că „timpul este al nostru depinde cum și în ce îl investim.

Camelia Săvescu 
Absolventă curs SNG, mai 2021 

Mi-a plăcut parcurgerea meticuloasă a fiecărui articol din legislația cerută pentru examen. În urma finalizării cursului am dobândit o mai mare încredere în reușita mea la concurs și mi-a solidificat cunoștințele, prin această recapitulare finală acumulând o mai înaltă claritate asupra unor aspecte juridice. Cu pandemia și cu restricții existente, totuși sa realizat o foarte bună colaborare cu colegii, organizatori și lectorii, adoptând o abordare detaliată și explicativă a bibliografiei de concurs. Consider că studiul individual este necesar dar nu trebuie neglijate nici aspectele sociale și dialectice după discuții care au loc într-un grup dedicat studiului.

Marc Antoniu Ursan 
Absolvent curs SNG, mai 2021 

Cursul ajută la aprofundarea cunoștințelor dobândite și la o mai bună intelegere a materiei, se parcurge materia meticulos astfel și se fixează lucrurile de "finețe", cuvintele cheie care fac diferența. Suportul profesorilor de asemenea a fost important, aceștia oferind explicațiile necesare la întrebările formulate.

Anonim 
Absolvent curs SNG, mai 2021 

RAȚIONAMENT LOGIC PENTRU INM

ADMITERE FACULTATEA DE DREPT
din CLUJ-NAPOCA

Absolvenți ai cursului admisi pe primele locuri la buget în fiecare an

 

 


Pentru a reuși, este nevoie de multă muncă individuală, pentru că examenul se schimbă în fiecare an și trebuie să te descurci în orice situație. Probabil cel mai dificil aspect al acestui examen de admitere a fost „întâlnirea” cu necunoscutul, în sensul în care nimic din ceea ce lucrasem, în pregătirea mea, nu a coincis cu examenul propriu-zis. De aceea, a-ți dezvolta propria gândire, urmând cursuri și exersând cât mai mult în mod particular, reprezintă pregătirea ideală. La Intensa, văzând problemele cu care se confruntă și ceilalți candidați, cât și poveștile domnului profesor despre situații din timpul examenelor din anii trecuți, am reușit să îmi gestionez emoțiile și să dobândesc și mai multă încredere în mine.

Ariana Porciș
 Absolventă curs online, admisă Drept Cluj-Napoca, iulie 2022

Experiența mea cu examenul de admitere a fost complet nouă nu numai din cauza timpului care parcă trecea de 10 ori mai repede, ci și din cauza exercițiilor, care au fost complet noi, fără să semene cu nimic din ce văzusem până atunci. Acela a fost momentul când participarea la curs a facut o diferență enormă, mai ales pentru că învățasem că oricum ar arăta exercițiile, ceea ce noi trebuie să căutam este un raport, un tipar, în mare parte o regulă. Asta m-a ajutat enorm să promovez examenul și nu doar atât, a făcut diferența dintre mine și alți candidați care probabil nu participaseră la curs. Experiența mea cu acest curs este întradevăr una pe care nu aș vrea să o uit vreodată. Tot ceea ce am văzut, începând de la organizarea excelentă, la cursurile atât de diferite față de orele cu care eram obișnuită la școală, interesul domnului profesor de a ne face pe toți să înțelegem, m-a făcut să nu regret nici măcar o secundă că am achiziționat acest curs, ba chiar mă face foarte fericită. Recomand oricui își dorește să participe la examenul de admitere să participe la aceste cursuri pentru că atunci succesul este aproape garantat.

Denisa Aramă
 Absolventă curs online, admisă Drept Cluj-Napoca, iulie 2022

„Pentru mine, acest curs de pregătire a fost o experiență unică, întrucât atât problemele de raționament logic, cât și domnul profesor sunt cu totul aparte. Îmbinarea predării și a aplicării metodelor învățate cu glume și un limbaj comic m-au ajutat să rețin mult mai ușor metodele predate, iar firea severă și totuși distractivă a profesorului de la curs m-au făcut să învăț și să lucrez cu plăcere. Când nu puteam să găsesc răspunsul corect sau nu înțelegeam rezolvarea unei probleme, profesorul îmi explica și repeta abordarea exercițiului respectiv până simțeam că mă ia durerea de cap, de parcă acesta și-ar fi dorit mai mult decât mine să fiu admisă la Facultatea de Drept de la Universitatea Babeș-Bolyai. Nu am mai intâlnit până acum un profesor atât de dornic să-și pregătească elevii pentru un examen! Când am finalizat cele 2 weekend-uri de pregătire, reușita mea de a intra printre primii la UBB a cunoscut o creștere evidentă, însa 24 de ore de raționament logic reprezintă doar începutul acestei reușite. Recomand tuturor celor care își doresc să intre la UBB acest curs intens. Prețul nu este unul mic, dar maniera de rezolvare a celor mai simple și a celor mai dificile probleme depășeste cu mult prețul cursului de pregătire.”

Stoica Sabina
 Absolvent curs online, februarie 2022

„Cel mai mult am apreciat la acest curs atmosfera generală. Înainte de a ma înscrie la cursul de rationament logic mi-am conturat o impresie greșită cu privire la deținerea unor cunoștințe care să mă ajute sa rezolv subiectele legate de admitere. Contrar așteptărilor mele, ni s-a explicat totul de la zero într-o manieră care a depășit cu mult toate așteptarile mele. Mai mult decât atât, cursul e structurat și prezentat astfel încât modul de rezolvare sa fie cât mai ușor. Dincolo de aspectele legate strict de admiterea la Facultatea de Drept, domnul profesor a reușit să ne determine să ne concentram pe toată perioada cursului, însă intr-o manieră foarte relaxantă și plăcută , care s-a conturat mai ales prin glumele pe care ni le spunea pentru a facilita înțelegerea informațiilor. Personal, domnul profesor m-a ajutat să dobândesc mai multă încredere în mine. Deși inițial m-am simțit descurajată, deoarece eu vin de la un profil uman și m-am confruntat în aproape toate etapele formarii mele cu neputinta de a înțelege nimic din ceea ce alți copii numeau „logic" sau „matematic"; după finalizarea cursului am reușit sa înțeleg foarte ușor metoda de lucru, chiar dacă nu m-as fi așteptat. Colegii au fost cu toții foarte deschiși și acest fapt a contribuit de asemenea, la crearea unei atmosfere foarte plăcute. Această experiență a însemnat mai mult decât o oportunitate pentru a înțelege că orice este realizabil prin muncă și cu ajutorul persoanelor potrivite care sa te îndrume si, implicit, să te susțină indiferent de cum ar putea părea situația la început, de aceea recomand cu toată încrederea acest curs tuturor celor care doresc sa  își descopere adevaratul potențial, dar și acelora care vizează să se autodepășească în fiecare zi.”

Avram Oana Sorana
 Absolvent curs online, februarie 2022

A fost o experiență unică cu un profesor de nota 10. Modul de predare este unul pe care nu l-am mai întâlnit până acum, un mod de predare complex, dar în același timp ușor de înțeles. Un lucru de apreciat este că profesorul îți răspunde la orice întrebare și îți explică cu calm de câte ori este nevoie până înțelegi. A fost un curs foarte constructiv care ma ajutat foarte mult să înțeleg raționamentul logic. Îl recomand cu drag tuturor care vor sa dea la drept la UBB. Mulțumesc echipei Intesa pentru aceste servicii

Vadan Andrei
Absolvent curs online, mai 2021

Înainte de a viziona un webinar gratuit realizat de cei de la Intensa, aveam impresia ca examenul de raționament logic este destul de ușor, neștiind gradul său de dificultate. Abia când am văzut ce metode folosește domnul profesor, am realizat ca este un examen greu. Raționamentul logic pare ușor și “logic”, cum s-ar spune, dar asta doar la prima vedere, iar dacă te pierzi în variantele posibilului, pierzi de fapt timpul. Cursul împreuna cu domnul profesor m-a ajutat sa disting esența dintre necesar și posibil, ceea ce este cel mai important, iar încurajările și starea lui de spirit m-au ajutat  să-mi fie și mai ușor. Metodele dumnealui mi se par foarte folositoare, iar dacă înțelegi mersul din spate, consider că poți rezolva exercițiile. Este o experiența ce clar as repeta-o!

Alexandra Gabriela
Absolvent curs online, mai 2021

După multe încercări de rezolvare a subiectelor de admitere la Facultatea de Drept din cadrul UBB Cluj soldate cu eșec, am hotărât să încep să caut modalități de rezolvare a acestora pe internet. Prea multe informații concrete nu am obținut, în schimb am aflat despre Intensa Training & Events. Primul contact în vederea înscrierii la cursurile organizate de către Intensa a fost cu domnișoară Ioana, o voce blândă și calmă ce emana eleganță, dumneai fiind mai mult decât fericită să lămurească orice incertitudine cu privire la curs sau cu privire la demersurile pentru înscriere. În timpul cursului propriu-zis am avut onoarea de a-l cunoaște pe domnul profesor Cristian Călin Pop care a fost mai mult decât un simplu profesor. Am avut în față un om plin de compasiune, bunătate și căldură care și-a dat silința pentru a ne depăși potențialul.

Personal, consider că acest curs a fost mai mult decât un curs, a fost o experiență de viață, alături de un om demn de laude, cu un bagaj de cunoștințe incomensurabile de la care am avut foarte multe de învățat și cu care sper sa mai am ocazia să  interacționez!

În final, doresc să-i mulțumesc domnului profesor Călin Cristian Pop pentru faptul că a reușit să îmi redea încrederea în viitoarea reușită de la examen și tuturor  persoanelor din spatele Intensa pentru profesionalismul, amabilitatea și interesul de care dau dovadă

Rădulescu Irinel
Absolvent curs online, martie 2021

Mai multe

Mai multe experiente personale povestite

ADMITERE FACULTATEA DE DREPT
din BUCUREȘTIAm urmat cursul clasic de la Intensa pentru admiterea la Drept, obținând 85 de puncte la admitere, clasându-ma astfel pe locul 9 la Facultatea de Drept din București. Am ales să mă pregătesc alături de lectorii Intensa pentru admitere deoarece după ce am vizualizat site-ul și impresiile lăsate de alți copii ca mine, am considerat că merită încercată aceasta experiența. Ceva în plus nu poate să strice! Poate sună ca un clișeu, dar bineînțeles că rețeta succesului pentru a fi admis la o Facultate de renume precum cea de Drept (mai ales printre primii) este munca: indiferent de câtă pregătire faci alături de profesori (meditații) sau ce cursuri urmezi, în final totul depinde de tine și de ambiția ta. Desigur că în urma rezultatelor mele aș reface acest curs, deoarece a contribuit și el la obținerea acestora. 

Norris Mircescu
 Absolvent curs online, admis în 2022

A fost un curs foarte interesant, am recapitulat eficient multe noțiuni, mi-am clarificat curiozitățile și cu siguranță acum sunt mai pregatit pentru admitere. Mă simt încrezător în reușita mea la examen, deoarece a fost un curs util. Diferă puțin față de pregatirea individuală, deoarece la curs este totul mult mai rapid, dar nu foarte dificil de urmărit. Profesorii sunt foarte bine pregătiți, cu tactici de predare inovative și un adevărat interes.

C.C
 Absolvent curs online, februarie 2022

Acum, la terminarea acestui curs, aș putea spune că mă simt mult mai pregatită pentru examenul de admitere și asta se datorează domnilor profesori care au avut răbdare cu noi, au explicat materia în detaliu și au lucrat exerciții strict după modelul de la examen. De asemenea, apreciez faptul că aceștia au încercat să facă o atmosferă dornică de învățat și mai relaxantă, mai ales în a doua parte a zilei de curs, unde cei mai mulți dintre noi începeam să obosim. 

Michiusca Beatrice Alessandra
 Absolvent curs online, februarie 2022